Forum Statistics:



6 posts

It is currently 25 Nov 2017, 13:19

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Postac nie widze ...
PostPosted: 11 Aug 2011, 02:16 
Name: Astat
World: Refugia
Vocation: Druid

Posts: 1
Witam a wiec tak zrobilem konto na tibia.stats
lecz nie moge znalesc swojej postaci w "view Player" co trzeba jeszcze zrobic;/

I w my account page nie aktualizuje sie loot/ilosc zabitych potworow itp.

Moglby ktos mi pomoc? bede wdzieczny z gory dziekuje.


Top Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Postac nie widze ...
PostPosted: 11 Aug 2011, 09:36 
Name: Yxil
World: Secura
Vocation: Knight

Posts: 47
Swoją postać znajdziesz na tej stronie tylko jeżeli jest ona w top 300 doświadczenia na twoim świecie ponieważ dane do tego zestawienia są pobierane z http://www.tibia.com/community/?subtopic=highscores

Jeżeli chodzi o dodawanie loota to po pierwsze musisz to robić ręcznie, strona nie ma możliwości sprawdzić co zabijasz a po drugie opcja dodawania loota jest obecnie wyłączona w związku z prowadzeniem modyfikacji w bazie danych (łączenie dużej ilości wpisów z lootem w pojedyńcze duże wpisy). Modyfikacja ma na celu przyspieszenie działania strony która nie funkcjonuje zbyt dobrze przez liczne ataki dos.


Top Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Postac nie widze ...
PostPosted: 11 Aug 2011, 18:23 
Site Admin
User avatar
Name: Kagonesti
World: Astera
Vocation: Sorcerer

Posts: 798
Yxil bardzo ladnie wyjasnil co i jak. Z naprawa bazy loot-u to idzie bardzo powoli, te wakacje dodatkowo spowalniaja caly tryb pracy :/.

Ale zeby miec dostep statystyk expa to niestety nalezy znajdowac sie w top 300 dla swojego swiata (jak powiedzial Yxil). Niestety CIP nie udostepniaja innych danych - byl kiedys projekt zeby dali nam dostep do danych expa kazdego gracza, ale widac ze cos zostal on zapomniany przez CIP :).

_________________
Computers are not intelligent. They only think they are.


Top Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Postac nie widze ...
PostPosted: 11 Aug 2011, 21:57 
senior team member
User avatar
Name: Dot the fisher
World: Guardia
Vocation: Knight

Posts: 144
A czy jest jakas prognoza kiedy baza danych moze byc naprzawiona. I czy mozna w jakis sposob w tym pomoc?


Top Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Postac nie widze ...
PostPosted: 14 Aug 2011, 14:10 
Site Admin
User avatar
Name: Kagonesti
World: Astera
Vocation: Sorcerer

Posts: 798
Dot the fisher wrote:
A czy jest jakas prognoza kiedy baza danych moze byc naprzawiona. I czy mozna w jakis sposob w tym pomoc?



Nie chce nic obiecywac... ale moze uda sie przynajmniej przywrocic baze do uzywalnosci w srode. Duzo zalezy od ilosci czasu ktory bedzie mial moj brat.

Pomoc tu za bardzo sie nie da, ale cos z tym wymyslimy :)

_________________
Computers are not intelligent. They only think they are.


Top Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Postac nie widze ...
PostPosted: 14 Aug 2011, 21:08 
senior team member
User avatar
Name: Dot the fisher
World: Guardia
Vocation: Knight

Posts: 144
Kagonesti wrote:
Dot the fisher wrote:
A czy jest jakas prognoza kiedy baza danych moze byc naprzawiona. I czy mozna w jakis sposob w tym pomoc?



Nie chce nic obiecywac... ale moze uda sie przynajmniej przywrocic baze do uzywalnosci w srode. Duzo zalezy od ilosci czasu ktory bedzie mial moj brat.

Pomoc tu za bardzo sie nie da, ale cos z tym wymyslimy :)


Woohoo ^^

A tak przy okazji to jak bylem maly chcialem sie nauczyc PHP ^^


Top Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group